JULI 2020: INGER THURFJELL

Inger är född 1958 i Gällivare, uppvuxen i Piteå och bor sedan vuxenålder i Luleå. Hon har gått tre år på konstskolan; Sunderby folkhögskola men har tecknat och målat sedan mellanstadiet. Hon är också Leg psykoterapeut och driver sedan 21 år en privat mottagning i Luleå. Dessförinnan arbetade hon 15 år inom vuxenpsykiatrin i Luleå.


Inger arbetar företrädesvis tvådimentionellt med oljemåleri, tygtryck, screentryck, emalj och grafik. På senare år har hon även börjat gestalta skulpturer i stengods.

Det handlar oftast om gestaltning av existentiella livsprocesser, hur vi interagerar och relaterar till varandra, förhållandet till liv, död och förgänglighet, om mening, sorg, glädje, humor och kärlek.

TIDIGARE MÅNADENS KKV-KONSTNÄRER:

JUNI 2020: PETER SUNDSTRÖM

”Peter Sundström har målat akvarell sedan mitten av 1980-talet. Akvarellmåleriet är för honom en ständig pendling mellan glädje och förtvivlan. Peter jämför det med livet självt; misslyckanden och motgångar går hand i hand med glädje och hopp.


Peter målar med stänkande vatten och rinnande färger. Vattnet, hans bästa vän – och samtidigt värsta fiende – kan rinna följsamt till vackra toningar och blomningar, men också plötsligt förändra en målning på svekfullt sätt. Akvarellmåleriet för Peter är en föränderlig och pågående process.


Peters konst handlar om att inte vara perfekt – om att det perfekta är en illusion. Vi duger allihop, alltid, med våra brister och kvaliteter. Han är själv neurosedynskadad, med korta armar och tre fingrar på varje hand. Saknar tumme och lillfinger. Men det är inget hinder.


Peter är född 1960 och bor i Luleå.”


Ur presentationstext till utställningen ”Akvarell och Giclée” på Regionhuset, december 2018


Kontaktinfo:
Peter Sundström
PS DESIGN AB
Frejagatan 3, 974 37 Luleå
070-577 25 75
info@psdesign.se
www.psdesign.se

Bilder
Teknik: Giclée Fine Art Print av originalakvareller på Hahnemühle akvarellpapper 310 g.


Bilden ”Havet, Grisslehamn” har originalstorleken 38 x 28 cm.
Gicléetryckets storlek är 120 x 90 cm.


Bilderna ”Genombrott”, ”Afton I”, ”Jord” och ”Utsikt II” har originalstorleken 30 x 30 cm. Gicléetryckets storlek är 90 x 90 cm.